Her får du NBA-optakten til Eastern Conference skrevet af NBA-ekspert Mick Kristensen. 

Tingene i NBA er næsten tilbage ved normalen, og vi kommer (forventeligt) til at få en normal sæson. Nogle stater har fortsat coronarestriktioner, hvilket kan betyde, at spillere der ikke er vaccineret kan misse kampe – ligesom tribunerne ikke nødvendigvis kommer til at være fyldt 100 procent op.


Sæsonstart er den 19. oktober, og den regulære sæson slutter 10. april 2022 – kun afbrudt af All-star-weekenden fra 18. til 20. februar 2022. Play-in-turneringen løber fra 12. april til 15. april, og herefter starter playoff den 16. april 2022. Finaleserien starter 2. juni 2022.

Eastern Conference

Jeg har delt holdene op i seks grupper. Kendetegnende for hver enkelt gruppe er, at holdene er meget lige, og alle har tæt på lige stor chance for at blive det bedste eller dårligste i den gruppe.

Gruppe 1 - Favoritter/favorit: Nets og Bucks

Gruppe 2 – Kampen om hjemmebanefordel i playoff: 76’ers, Heat og Bulls

Gruppe 3 – ”sikker” på playoff: Hawks

Gruppe 4 – Play-In hold: Knicks, Celtics og Pacers

Gruppe 5 – Lige udenfor Play-In: Raptors, Hornets og Wizards

Gruppe 6 – Tank potentiale: Cavaliers, Pistons og Magic

I forhold til gruppen 2, 3 og 4, så synes jeg, East ser meget tæt ud i år, og denne powerranking har været meget svær, og jeg har byttet meget rundt på holdene.

Ovenstående underbygges meget fint af, at der ikke kan hentes over odds 1,58 (hos Bet365*) på, at nogen af de hold, jeg har placeret mellem 1 og 9 i min powerranking, når playoffs.

Odds på NBA: Eastern Conference

Nedenfor finder du de bedste odds på vinderen af Eastern Conference.

Hvem vinder Western Conference 21/22? Højeste odds Bookmaker
Brooklyn Nets 2,25
Milwaukee Bucks 4,90
Philadelphia 76ers 10,00
Miami Heat 11,00
Atlanta Hawks 13,00
Chicago Bulls 18,00
Indiana Pacers 41,00

Odds på Eastern Conference i NBA er senest opdateret fredag den 15. oktober klokken 10.44.

Spil på NBA hos Mr Green

Powerranking

Herunder har Mick Kristensen rangeret de 15 hold i Eastern Conference.

1: Milwaukee Bucks

De forsvarende mestre ser umiddelbart ikke ud til at være blevet dårligere, og superstjernen Giannis Antetokounmpo ligner ikke en spiller, der har tænkt sig at sætte tempoet ned. Grundstammen på holdet er fortsat den samme. Middleton, Holiday og Lopez starter fortsat ved siden af Giannis. Bucks har mistet PJ Tucker og Bryn Forbes af nævneværdige spillere, og særligt Tuckers defensive evner kan blive svære at erstatte, men det vil dog hovedsageligt være i slutspillet, at Bucks kommer til at mangle ham.

Bucks har hentet et par gode breddespillere til, hvor særligt Grayson Allen, George Hill, Rodney Hood og Semi Ojeleye kan fremhæves.

Spillere, der bør kunne falde rigtigt fint til i Bucks-systemet. Særligt Allen tror jeg, kan få en fremtrædende rolle med DiVincenzo ude en god del af sæsonen. Jeg synes, at Allen passer perfekt ind i Bucks-stilen.

Et hold, der kan det hele, og hvor det er svært at finde deciderede svagheder. De bør være favoritter med usikkerhederne hos de nærmeste konkurrenter.

2: Brooklyn Nets

Man kan ikke komme udenom Nets blandt favoritterne. Durant, Irving og Harden - så behøver man vel dårligt tilføje meget mere.

Men jeg kan ikke holde dem som favoritter med den store usikkerhed om, hvad der kommer til at ske med Kyrie Irving. I skrivende stund har Nets ”bortvist” ham fra træning og kamp, så længe han ikke er coronavaccineret, da han grundet coronarestriktioner i New York ikke må spille i New York, hvilket betyder, han ikke kan spille hjemmekampe plus kampene mod Knicks (og potentielt også andre udekampe).

Men ser man bort fra ”Big 3”, så er der sket en del ændringer på holdet. Dinwiddie, DeAndre Jordan, Jeff Green med flere er væk, og ind har man hentet blandt andre Patty Mills, Paul Millsap, og så har LaMarcus Aldrigde fået godkendelse til at spille igen.

Nets har hævn til gode efter et playoff, der blev ødelagt af skader sidste sæson, og så har man bragt en rutineret 6. mand ind i Mills, som både kan score og styre spillet. Yderligere kan Aldrigde og Millsap lukke en del af hullet på centerpositionen, hvor Nets var sårbare sidste sæson.

Alt i alt et utroligt stærkt hold med masser af rutine. Uanset Irving-situationen bør de kunne udfordre Bucks.

3: Philadelphia 76’ers

Der er en del usikkerhed at spore omkring det her 76’ers-hold, da Ben Simmons fortsat er i truppen, men nægter at træne og spille for 76’ers. Så spørgsmålet er, om de kan få ham tradet, og hvad de kan få for ham – eller ender han med at blive og spille, og hvilken effekt får det på truppen?

Man har dog stadig superstjernen Embiid, der må rangere som den bedste center i ligaen, og stammen på holdet er generelt intakt. Dwight Howard og George Hill er væk, og ind er kommet Andre Drummond af nævneværdige skift.

76’ers endte med bedste record i Øst i sidste sæson, og uanset hvad der sker med Simmons, så får de svært ved at gentage den bedrift, men deres stærke hjemmebane skal nok holde dem med i toppen af Øst, men meget afhænger selvfølgeligt af, hvad udfaldet af Simmons-situationen bliver. 76’ers-sæsonen er selvfølgelig også meget afhængig af, at Embiid holder sig skadefri – en længerevarende skade til ham, og 76’ers ligger potentielt udenfor slutspillet.

4: Miami Heat

Jeg havde egentligt Heat længere nede oprindeligt. Jeg er meget lidt begejstret for Kyle Lowry, som Heat i offseason har brugt ressourcer på at få til klubben, men ud fra de foreløbige preseason-kampe, så ser det faktisk ikke helt håbløst ud.

Kernen på holdet er også intakt – Butler, Adebayo og Robinson er fortsat hos Heat. Tilføjelsen af Tucker giver et godt defensivt hold, endnu et defensivt våben, og når vi kommer til slutspillet, så er der nok ikke mange hold, der vil glæde sig over at skulle op mod Heat. Bredden hos Heat ser også fornuftig ud. Herro er efter en skuffende sidste sæson måske klar til at tage et skridt op igen (det tror han i hvert fald selv)? Og tilføjelsen af Markieff Morris giver noget hårdhed og rutine. Bænken indeholder også nogle spændende talenter, og så er der en lille x-faktor i Oladipo, der er skadet og formentligt misser en stor del af sæsonen, men stadig kan nå at få indflydelse.

5: Chicago Bulls

Bulls er et af de hold, der bliver mest spændende at følge i år. De har oprustet seriøst i offseason og i preseason-kampene har det set ret fornuftigt ud.

Bulls fik i løbet af sidste sæson Vucevic til, og i offseason er Lonzo Ball og DeRozan også kommet til, og det virker til at være et rigtigt fint fit med LaVine og Patrick Williams i startopstillingen. Fra bænken har Bulls fortsat Coby White (der dog er skadet og misser starten af sæsonen), og så er Alex Caruso, Derrick Jones Jr. og Tony Bradley kommet til, hvilket giver en fornuftig bredde på truppen.

Jeg synes også, Lonzo Balls skud ser mere rent ud i denne preseason, hvilket er meget positivt for hans spillestil.

Bulls ligner umiddelbart en ret god blanding af talent og rutine samt spillere, som er sultne.

6: Atlanta Hawks

Hawks leverede en flot sæson sidste år, og truppen er i høj grad intakt. Kun Snell er et nævneværdigt fravær, men til gengæld er der tilføjet lidt bredde i form af Delon Wright og Dieng.

Hawks har et rigtigt fint hold. Trae Young har etableret sig som go-to-guy, og Collins er måske klar til for alvor at bryde igennem. Bogdanovic har vist han også kan gøre det fornuftigt og truppen har en fin bredde. Jeg er dog ikke helt tryg ved defensiven og holdånden hos Hawks, hvilket gør, at de måske bliver placeret lidt lavere, end truppen ellers er til.

7: New York Knicks

Knicks leverede over forventning i sidste sæson, og selvom truppen teoretisk set er styrket med nogle ok store offseason-signings, så er jeg bare ikke helt overbevist om, hvor fornuftige de signings er.

Det er ikke, fordi Knicks har givet afkald på det store. Bullock er klart det største tab, og ellers er Elfrid Payton og Ntilikina væk. Til er kommet Evan Fournier og Kemba Walker. Jeg har aldrig været særlig stor Kemba Walker-fan, men jeg synes bare heller ikke, at han er et særligt godt fit med veteranen Rose og talentet Quickley til PG-positionen – særligt ikke taget Walkers skadehistorik i betragtning.

Randle ser dog ud til at være en mand, der bliver svær at stoppe, og Knicks bør spille fornuftigt forsvar, så jeg holder dem indenfor playoff, men det er nok dem, jeg ser med størst potentiale for at skuffe.

8: Boston Celtics

Der er skiftet en del ud i Celtics-truppen, der dog fortsat er bygget op om Tatum og Brown. Tristan Thompson, Kemba Walker, Fournier og yderligere mangler Theis, der dog blevet tradet i løbet af sidste sæson.

Al Horford, Enes Kanter, Dennis Schroder og Josh Richardson er bragt til.

Celtics var ikke voldsomt imponerende i sidste sæson, og det tror jeg som sådan heller ikke, at de bliver i år. Det er nogle fine signings, man har lavet, og de erstatter fint det man har mistet, men holdet er ikke for alvor opgraderet, og uagtet, at jeg er ret begejstret for Tatum og Brown, og egentligt ikke synes, at Celtics er dårligere end sidste sæson, så ser flere af de andre hold bare en lille smule bedre ud.

Robert Williams bliver spændende at følge på centerpositionen. Han viste fint potentiale sidste sæson, men har også bøvlet lidt med skader.

9: Indiana Pacers

Jeg er faktisk overhovedet ikke tilfreds med at skulle have Pacers udenfor slutspillet, men jeg kan bare ikke rigtigt rykke nogen af de andre ned. Pacers har en rigtig fin trup, og de har holdt fast i meget af stammen fra sidste sæson. Sabonis, Turner, LeVert og Brogdon er de bærende kræfter, og fra bænken har man fortsat Lamp og McConnell, men så er der heller ikke meget andet, og det er nok der, jeg ryger lidt af på Pacers, for bredden ser ikke særligt god ud. Som en lille x-faktor kan Bubble MVP TJ Warren dog nævnes – han spillede kun fire kampe i sidste sæson, og han misser også starten af sæsonen, så det er et stort spørgsmål, hvilket niveau han kan vende tilbage på.

Alt i alt er Pacers et hold, der meget vel kan ende i slutspillet, men falder en lille smule på bredden.

10: Toronto Raptors

Der er ikke voldsomt store forventninger til mestrene fra 2018/19, men der er også sket meget med holdet de sidste to sæsoner, og i offseason blev den normale spilstyrer Lowry tradet til Heat. Yderligere må Raptors undvære deres tilbageværende stjerne Siakam i starten af sæsonen. Han er dog umiddelbart foran tidsplanen, og det bliver næppe over en måned, de må undvære ham.

Jeg synes faktisk ikke, at det her Raptors-hold skal afskrives helt. De er i år tilbage på deres normalt meget stærke hjemmebane efter ikke at kunne spille der sidste sæson grundet coronarestriktioner. Og holdet ser ikke helt skidt ud. Dragic er kommet til, og Raptors fik med fjerdevalget i draftet den spændende Scottie Barnes. Yderligere er der tilføjet noget talent i Achiuwa. Den tidligere G-League MVP Chris Boucher viste i glimt fine takter i sidste sæson, og han kan godt blive spændende at følge i år. At dømme ud fra preseason ser det ikke helt forfærdeligt ud i Raptors, og med en ok trup, en meget stærk hjemmebane og et par talenter der måske er klar til at springe ud, kan det ikke udelukkes, at Raptors ender med at være med i playoff-kampen. Umiddelbart mit varmeste bud på en positiv overraskelse i denne sæson.

11: Charlotte Hornets

Hornets har også været i gang i offseason. Væk er Graham, Monk og Zeller, og ind er kommet Plumlee, Oubre og Ish Smith.

Så umiddelbart status qou hos Hornets, der skal forsøge at udvikle LaMelo Ball i denne sæson. Om han er klar til at løfte holdet et niveau, er jeg dog ikke overbevist om.

Truppen ser heller ikke bred ud, særligt ikke på centerpositionen og holdet kan godt se frem til at blive straffet af hold med gode angrebscentere. 

Generelt tror jeg, at Hornets får problemer defensivt.

Og selvom Rozier, Ball og Hayward er gode spillere, og man har en Miles Bridges, der sagtens kunne få en god sæson fra bænken, så tror jeg bare ikke, det bliver nok i en Eastern Conference, der ser stærk ud i år.

12: Washington Wizards

Wizards lavede et stort trade i offseason, der sendte Westbrook til Lakers, og indkasserede dem en del rollespillere i form af Kuzma, Montrezz Harrell og Caldwell-Pope. Ish Smith, Alex Len og Robin Lopez er også væk, men så har de hentet en spændende Westbrook-erstatning i Spencer Dinwiddie, der missede næsten hele sidste sæson med en skade, men før det viste rigtigt fine takter.

Wizards må undvære deres startende center fra sidste sæson, Thomas Bryant, i en del af sæsonen - formentligt frem til nytår. Den direkte erstatning Gafford har dog gjort det flot i preseason, og så har de Harrell fra bænken. Det ser ikke helt skidt ud i Wizards, hvor Beal også tidligere har vist sig som en enmandshær, men SF og PF-positionen ser lidt tynd ud, og defensivt ligner de et hold, der kan få det svært. Men det er et hold, der på deres gode dage kan være rigtigt svære at have med at gøre.

13: Cleveland Cavaliers

Cavaliers ligner et hold, der måske kan løfte deres niveau lidt i forhold til sidste sæson, men jeg har svært ved at se dem lege med der, hvor det er sjovt. Mest markant har de skilt sig af med Larry Nance Jr., og til er kommet Rubio og Markkanen. Yderligere tog de med tredjevalget i draftet den lovende big man Evan Mobley.

På guard-pladserne har de stadig Sexton og Garland, der viste fint spil i sidste sæson, og den højtflyvende Jarrett Allen på centerpositionen.

Holdet er uden tvivl bedre end sidste sæson, men de er sårbare defensivt på guard-positionerne, og truppen er ikke særligt bred.

14: Orlando Magic

Magic var hårdt ramt af skader i sidste sæson, og spillere som Isaac og Fultz er der stadig usikkerhed om, hvornår vender tilbage. Generelt er truppen intakt, væk er Otto Porter – men til er kommet Robin Lopez, og så er Jalen Suggs og Franz Wagner draftet med 5.- og 8.-valget.

Truppen er vel ikke decideret dårlig, men der er mange usikkerhedsmomenter i forhold til skader, og der er mange unge spillere i truppen. Det er i hvert fald svært at se en hel sammmensat god sæson for holdet, om end der er nogle spændende spillere. En spiller som Mo Bamba har også set fin ud i preseason og kan blive interessant at følge.

15: Detroit Pistons

Pistons ligner et hold, der skal forsøge at få mest muligt ud af deres stjernefrø Cade Cunningham, som de tog med førstevalget i draften, men ellers er der ikke meget at komme efter hos Pistons. Truppen minder meget om sidste sæsons, hvor det blev til 20 sejre. Plumlee og Ellington er det mest markante fravær, og Olynik er, udover Cunningham, den mest markante tilførsel.

Grant viste sig som en fremragende spiller i sidste sæson, og på deres gode dage var Pistons ikke helt håbløse, men det ligner ikke et hold, der får det nemt i år.